fallback

Zynga получава кредит от 147 млн. долара

Най-големият създател за игри във Facebook набавя поредна значителна сума, която се твърди, че ще бъде използвана за развитие

09:23 | 15.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Най-големият разработчик на игри за социалната мрежа Facebook – Zynga Game Network, е постигнал споразумение за получаване на 13,5 млрд. йени (147 млн. долара) от Softbank Corp. Информацията е изтекла от близки до процеса на преговорите, пожелали анонимност, предава Bloomberg.

Softbank и Zynga са обсъждали разпространението и съвместното промотиране на игри чрез мобилните услуги на Softbank в Япония. За момента обаче официалните представители и на двете страни отказват коментар по въпроса.

Споразумението би било поредната важна крачка към осигуряването на капитал за развитие на Zynga, след като през декември компанията успя да набави 180 млн. долара от фондове за рисков капитал. Очакванията са, че с тези средства Zynga ще може да навлезе на пазара в Азия.

За тази година компанията за производство на игри очаква приходи от над 450 млн. долара. Повечето от тях, както и по-голямата част от печалбата, идва от приложенията, базирани в социалната мрежа Facebook.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:15 | 19.08.22 г.
fallback