fallback

Fujitsu и Toshiba в преговори за сливане на бизнеса си с мобилни телефони

Сделката ще позволи на двете компании да си поделят разходите за разработване на телефони на силно развития в технологично отношение японски пазар

14:49 | 11.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Fujitsu Ltd и Toshiba Corp водят преговори за сливане на бизнеса си с мобилни телефони, съобщи Ройтерс, позовавайки се на свои източници.

Сделката ще позволи на двете компании да си поделят разходите за разработване на телефони на силно развития в технологично отношение японски пазар и анализаторите очакват консолидацията в сектора да продължи.

Ако двете компании обединят дейността си, на пазара на мобилни телефони в Япония ще има шест групи спрямо 10 преди три години. Миналата година NEC Corp, Hitachi Ltd и Casio Computer постигнаха споразумение за обединяване на бизнеса си с мобилни телефони, като общата компания започна дейност този месец.

Японските производители – първите, които сложиха камери и интернет браузъри на мобилните телефони, имат едва около 3 на сто общ пазарен дял в световен мащаб, по данни на Gartner. Растящата популярност на iPhone в Япония също ги предизвиква да се консолидират.

Според източниците на Ройтерс Fujitsu и Toshiba вероятно ще създадат джойнт венчър, в който Fujitsu ще има мажоритарен дял.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:39 | 04.09.22 г.
fallback