fallback

Валерий Тодоров преизбран за директор на БНР

В конкурса за позицията имаше още осем кандидати

14:14 | 28.05.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

С 8 гласа „за“ Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Валери Тодоров за генерален директор на БНР. Той ще бъде на този пост втори мандат.

Валеруй Тодоров e роден на 25 август 1956 г. в Силистра. През 1974 г. завършва специализиран конкурсен клас по програмиране и изчислителна математика в местната гимназия в Силистра, а през 1981 г. - Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

След дипломирането си сътрудничи в радиото и централния печат, постоянен кореспондент е на в. „Студентска трибуна“ и заместник-главен редактор на студентския университетски вестник „Софийски университет“.

От 1981 г. започва работа в Главна редакция „Международна информация“ на програма „Хоризонт“ на Българското радио, където работи последователно като литературен сътрудник, редактор, коментатор, старши репортер, завеждащ редакция, заместник-главен редактор.

Като журналист-международник специализира по проблемите на СССР, Русия и Източна Европа, а също по общоевропейски проблеми, разоръжаване.

Автор е на документални телевизионни филми за важни етапи от развитието на Русия.

От януари 1993 г. до октомври 1997 г. Тодоров е кореспондент на БНР в Москва. След завръщането си през октомври 1997 г. е отговорен редактор и водещ на вечерното обзорно предаване на програма „Хоризонт“ на БНР - „Нещо повече“. До 21 януари 1998 г. е директор на програма „Хоризонт“. От януари 1999 г. до 4 ноември 2005 г. е завеждащ кореспондентския пункт на БНТ в Москва и нещатен кореспондент на БТА.

Работил е за почти всички централни вестници и списания в България, а също за регионалния печат, радио и телевизия.

До избирането му за генерален директор на Българското национално радио на 11 май 2007 г. е директор на „Радиоразпространение“ в БНР и изпълняващ длъжността директор на радио „Благоевград“.

Освен него, в конкурса за директор на БНР участваха още осем кандидати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:04 | 11.09.22 г.
fallback