fallback

Apple ще произвежда 2,5 млн. iPad-а на месец

През следващото тримесечие Apple може да удвои производството на таблета

10:45 | 26.05.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Apple разширява производството на iPad и през лятото вероятно ще произвежда над 2,5 милиона таблета на месец, за да задоволи търсенето на международния пазар, пише CNBC.

През следващото тримесечие Apple може да удвои производството на iPad, което за момента е около 1 – 1,5 млн. на месец, казва Виджай Ракеш от компанията за пазарни анализи Sterne, Agee & Leach. „Ние вярваме, че повечето от производствените проблеми на Apple са разрешени, въпреки че компанията все още изпитва недостиг на компютърна паметта за устройството“, допълва той.

От петък iPad на Apple ще се предлага в още девет страни, включително пет страни от Европейския съюз. Миналия месец Apple отложи международната премиера на таблета поради неочаквано високото търсене в САЩ. iPad се предлага в САЩ от април, където до сега са продадени повече от един милион бройки.

На 28 май iPad ще има премиера в Австралия, Канада, Япония, Германия, Великобритания, Франция, Италия, Испания и Швейцария.

От Apple съобщиха, че през юли планират да представят табелта в Австрия, Белгия, Хонконг, Ирландия, Люксембург, Мексико, Холандия, Нова Зеландия, и Сингапур.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:01 | 31.08.22 г.
fallback