fallback

Реклама на всяко възможно пространство – японците стават все по-добри

От около два месеца возещите се във влакчетата на токийското метро могат да наблюдават нов тип външна реклама – мултимедийни изображения върху хартиен носител

16:28 | 21.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Високотехнологичната мисъл в Япония отдавна е с една крачка напред пред останалия свят, като иновациите в рекламата не правят изключение.

От около два месеца возещите се във влакчетата на токийското метро могат да наблюдават нов тип външна реклама – мултимедийни изображения върху хартиен носител, става ясно от постинг на Майкъл Фиорела, поддържащ блог с фокус върху развитието на маркетинга в Страната на изгряващото слънце.

Горната реклама анонсира излизането на пазара на нов вид спирала на Lancome, използваща вибрираща четчица за нанасяне.

Рекламният плакат е направен от т.нар. електронна хартия – технология, която позволява върху хартията да бъдат възпроизвеждани подвижни изображения, изтривани впоследствие и заменяни с нови.

С подобни рекламни площадки вече са снабдени и някои от станциите в метрото, като се дава възможност на рекламодателя във всеки един момент да следи какво се излъчва от закупената рекламна площ и да сменя кадрите на определен интервал или когато прецени, че това е необходимо.

Единственият проблем засега е, че към момента технологията е ограничена за показване на черно-бели изображения, както може да се види и във видеото.

Въпреки това по данни на компанията Toppan Printing резултатите от кампанията показват, че тази реклама е привличала повече и за по-дълго време вниманието на пътуващите с метрото спрямо традиционните рекламни пана. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:03 | 27.08.22 г.
fallback
Още от Видео виж още