fallback

Бобоков: Работим по въпроса за нови придобивания

Пазарът на олово не подлежи на прогнозиране, заяви изп. директор на Монбат по време на среща на "Клуб Investor.bg"

16:20 | 29.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Производственият ни капацитет в България има определен таван и в даден момент, когато той бъде достигнат, ние ще можем да разширяваме дейността си единствено чрез придобивания на други компании

Това каза Атанас Бобоков, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Монбат, по време на поредната среща на „Клуб Investor.bg“, проведена с подкрепата на ОББ.

За да има смисъл от придобивания обаче, трябва първо да се намерят качествени компании. И в момента работим по този въпрос и предполагам, че през следващата година-две ще имаме резултати, каза още Бобоков.

По думите на изпълнителния директор на Монбат, движенията, които се наблюдават през последните години на пазара на олово, не подлежат на анализ и прогнозиране. Резките понижения в цената на оловото не са позитивни за Монбат, въпреки че оловото е с около 60% дял в себестойността на продукцията на компанията. Това е така защото пазарната цена на акумулаторите също е обвързана с борсовата цена на оловото и когато то пада, тя също се понижава в някаква степен, поясни още Бобоков.

 

Централна и Западна Европа ще останат приоритенти пазари за Монбат и през следващите някорлко години. Планираното производство на тягови батерии в Добрич също ще се реализира основно в Западна Европа, а малка част и в Русия и Украйна, каза още изпълнителният директор на Монбат.

По отношение на двукратното увеличение на капитала на компанията, Бобоков коментира, че решението има за цел да стимулира инвеститорите и да повиши ликвидността на компанията. По думите му, напълно логично е резултатите на една компания рано или късно да се отразяват в нейния капитал.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:25 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Видео виж още