fallback

Обама намекна за намаляване на данъците

Президентът на САЩ подкрепи намаляването на данъците за малкия бизнес по време на кампанията на Демократическата партия преди задаващите се междинни избори

13:02 | 26.10.10 г. 4
Автор - снимка
Създател

Предстоящите междинни избори в САЩ разпалиха дебатите между Демократическата и Републиканската партия относно мерките за насърчаване на растежа на американската икономика.

Безработицата в страната продължава да бъде висока, като кръжи около 10%, откакто Щатите излязоха от рецесия в средата на миналата година.

Неспособността на икономиката да разкрива нови работни места засили критиките срещу президента на страната Барак Обама и управляващата Демократическа партия за това, че не вземат достатъчно мерки стимулиране на бизнеса и възстановяването на икономиката.

След предстоящите междинни избори на 2 ноември американците ще определят състава на 435-членната Камара на представителите, както и 37 от местата в 100-членния Сенат, пише Ройтерс.

Социологическите проучвания показват, че Демократическата партия може да загуби своето мнозинство в Конгреса, което ще затрудни прокарването на законодателната програма на президента Обама. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:30 | 26.08.22 г.
fallback
Още от Видео виж още