fallback

КФН потвърди проспект за публично предлагане на 8 млн. акции от БГ Агро

Акциите ще бъдат предложени от сегашните акционери на дружеството и в него няма да постъпят парични средства

17:38 | 10.11.09 г.

Комисията за финансов надзор е потвърдила проспект за вторично публично предлагане на 8,07 млн. акции от БГ Агро АД или до 20% от капитала на дружеството, съобщиха от БГ Агро. Потвърждението на проспекта е станало на 9 ноември 2009 г.

Акциите ще бъдат продадени от сегашните акционери на дружеството, тоест в него няма да постъпят парични средства в резултат на публичното предлагане.

Уникредит Булбанк е мениджър на емисията, като подписката ще започне 7 дни след публикация в Държавен вестник и централен ежедневник.

Не се уточнява минималната цена на акция, а методът на предлагането ще е бук-билдинг. Препоръчителният ценови диапазон на акция ще бъде уточнен и оповестен след срещи с водещи институционални инвеститори.

Предвижда се да бъдат предложени 6,05 млн. акции или 15% от капитала на дружеството, а в допълнение може да се предложат още 2,02 млн. акции, за да нарасне пакетът до 8,07 млн. акции или 20% от капитала на дружеството. Общо дружеството има издадени 40,4 млн. акции. Предлагането ще е успешно, ако бъдат записани 4,04 млн. акции.

Дружеството е от холдингов тип, като е учредено през юни 2007 г. Заедно с дъщерните си дружества е участник на българския зърнен пазар, като е осъществило износ за общо 1,4 млн. тона зърнени и маслодайни култури от учредяването си до момента, се посочва в съобщението.

За полугодието на 2009 г. компанията има 756 хил. лв. консолидирана печалба, като тя намалява със 70% спрямо съпоставимия период на 2008 г., показва отчетът, публикуван чрез БФБ-София. Консолидираните продажби за полугодието са за 28,8 млн. лв., което е ръст със 7% на годишна база.

Неконсолидираният отчет на компанията показва 934 хил. лв. печалба за деветмесечието на 2009 г., което е ръст с 266% на годишна база. Неконсолидираната печалба е формирана от приходи от дивиденти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:21 | 06.09.22 г.
fallback