fallback

Santander осъществи рекордно IPO в Бразилия, привлече $8,05 млрд.

Банката листна част от акциите и в САЩ, организирайки рекордно за последните 18 месеца публично предлагане

09:55 | 07.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Испанската банка Santander осъществи първично публично предлагане на акции (IPO) на бразилското си поделение. Публичното предлагане ще влезе в историята на бразилския капиталов пазар, тъй като е най-голямото до този момент. Освен в Сао Паоло, Santander пусна част от акциите в САЩ, което пък беляза най-голямото публично предлагане в страната за последните 18 месеца.

Финансовата институция успя да пласира 600 млн. ценни книги при цена 23,5 реала за един брой. Всяка една от ценните книги включва в себе си 55 обикновени и 50 привилегировани акции, съобщава Market Watch.

Привлечените средства са общо в размер на 8,05 млрд. долара.

Първоначалните намерения са били за предлагане на 525 млн. ценни книги, но заради големия интерес са били пласирани още 75 млн. Цената пък е точно в средата на диапазона 22-25 реала, определен от Santander.

По информация на един от мениджърите на емисията на борсата в САЩ ценните книги са пласирани по 13,50 долара за един брой.

Търговията с акциите ще започне от днес, като анализаторите не очакват резки движения още в старта на търговията. Причината за това е големият размер на емисията, който е позволил на почти всички желаещи да запишат акции от капитала на бразилската банка.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:50 | 12.09.22 г.
fallback