fallback

С влошени резултати Орфей клуб Уелнес търси 4 млн. лв. с IPO

Планира се подписката по увеличение капитала на дружеството да започне най-късно на 16 октомври 2009 г.

11:29 | 05.10.09 г.

С 209 хил. лв. загуба за полугодието на 2009 г. и 193 хил. лв. продажби за същия период Орфей клуб Уелнес АД иска да привлече 4 млн. лв. чрез първично публично предлагане на акции (IPO), показват документи на дружеството, публикувани в Бюлетин Investor.bg.

Финансовите резултати на Орфей клуб Уелнес АД се влошават рязко през полугодието на 2009 г. спрямо същия период на миналата година, като загубата се увеличава 6 пъти, а продажбите намаляват с 63%.

Подписката за увеличението на капитала с 4 млн. акции при минимална емисионна цена от 1,01 лв. трябва да започне една седмица след публикация за това в Държавен вестник, която се очаква да стане факт до 16 октомври.

В момента дружеството има капитал, разпределен в 20,8 млн. акции с номинална стойност 1 лв., и ако успее да увеличи капитала с 4 млн. нови акции, то новите акции ще представляват 16% от увеличения капитал.

Основен актив на дружеството е хотел Смолян в гр. Смолян.

Основни акционери в Орфей клуб Уелнес АД са Корпорация за технологии и иновации Съединение АД и ИП Популярна каса 95 АД.

През април тази година КТИ Съединение АД опита да осъществи увеличение на капитала на ЗММ Металик АД Пазарджик при емисионна цена от 2 лв., като бяха записани само 7 171 акции от общо предложени 600 хил. акции.

КТИ Съединение АД осъществява сложни бизнес комбинации с дъщерните си дружества, като се планира вливането на шест компании в дъщерната Оптела-лазерни технологии. Сред вливащите се дружества се планира да са и публичните ЗММ Металик АД и Корпорация Унимаш АД.

Свързани компании:

ЗММ-Металик АД(3ZD)

Корпорация Унимаш АД(3U8)

Оптела- лазерни технологии АД(PTP)

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД(KRS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:43 | 03.09.22 г.
fallback