fallback

Китайска компания за данни за имоти готви IPO в САЩ за 200 млн. долара

China Real Estate Information управлява база данни с информация за около 38 200 проекта и сгради и 24 200 строителни терена в 56 китайски града към края на юни

13:28 | 01.10.09 г.

Китайската компания China Real Estate Information, която предоставя информация за недвижими имоти и консултантски услуги, планира да привлече до 200 млн. долара чрез първично публично предлагане (IPO) в САЩ, предаде Ройтерс.

Компанията е базирано в Шанхай подразделение на компанията за услуги в сектора на имотите E-House China Holdings и управлява база данни с информация за около 38 200 проекта и сгради и 24 200 строителни терена в 56 китайски града към края на юни, става ясно от проспекта, подаден в щатската Комисия по ценните книжа и борсовите операции (SEC).

Компанията планира да купи онлайн бизнеса с имоти на китайската медийна компания Sina, която на свой ред ще придобие голям дял от China Real Estate Information след IPO-то. E-House ще остане компанията майка и основен акционер след предлагането.

Приходите на China Real Estate Information се повишиха с 61,8% до 31,2 млн. долара за първите шест месеца на 2009 г. на годишна база, а нетната печалба за периода възлиза на 11 млн. долара.

Резултатите на китайски компании, които са реализирали IPO-та в САЩ, са смесени тази година. Производителят на видеоигри Changyou.com е най-добре представилият се от всички нови акции през 2009 г., като увеличава цената си над два пъти от предлагането си през април. Книжата на конкурентната Shanda Games обаче са паднали с 6,7% от дебюта й миналата седмица.

China Real Estate планира да листне американските си депозитарни акции на NASDAQ Global Market с борсов код CRIC. В проспекта не се уточняват срокове за IPO-то.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:43 | 03.09.22 г.
fallback