fallback

Русал може да проведе IPO в Хонконг до края на годината

Според информация на Ройтерс чрез IPO-то Русал може да привлече сума в рамките на 1,5-2,5 млрд. долара

13:24 | 28.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Съветът на директорите на руската компания Русал, една от най-големите в света в производството на алуминий, миналата седмица е приел предварително одобрение да бъде проведено IPO на фондовата борса в Хонконг до края на годината, съобщава Wall Street Journal.

Очаква се на IPO-то компанията да бъде оценена на до 30 млрд. долара. Според WSJ Русал разчита да привлече големи инвеститори, които имат държавна подкрепа, като Националния фонд на Китай, сингапурския Temasek Holdings Pte., както и частни компании.

Предвиденото IPO ще бъде един от признаците за значителното подобряване на ситуацията на световните финансови пазари, коментира вестникът.

Лондонският Sunday Times пише, позовавайки се на собствени неназовани източници, че окончателното решение за предлагане на 10% от акциите на Русал на борсата в Хонконг ще бъде взето от ръководството на руския концерн през тази седмица. Реализирането на IPO-то зависи от приключването на преговорите с кредиторите за преструктурирането на дълговете на компанията, надминаващи 7 млрд. долара, допълва лондонското издание.

Според информация на Ройтерс, също от неназован източник, чрез IPO-то Русал може да привлече сума в рамките на 1,5-2,5 млрд. долара.

Същевременно представител на ръководството на Русал е заявил днес за Интерфакс, че понастоящем компанията не е взела никакво конкретно решение за времето, фондовата борса и другите детайли за провеждането на евентуално IPO.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:11 | 11.09.22 г.
fallback