fallback

Планират най-голямото IPO за годината в началото на октомври

Испанската банка Santander листва бразилското си поделение, очаква да привлече 8,6 млрд. долара

10:11 | 22.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Испанската банка Santander планира да проведе най-голямото IPO за 2009 година в началото на октомври. Според подадени вчера документи финансовата институция ще опита да привлече 8,6 млрд. долара от листването на бразилското си поделение.

Според документите IPO-то ще се състои на 6 октомври, като на инвеститорите ще бъдат предложени 525 млн. ценни книги. Всяка от тях ще съдържа в себе си по 55 обикновени и 50 привилегировани акции, предава CNBC.

Въпросните финансови инструменти ще бъдат предложени за записване в ценовия диапазон 22-25 реала, става ясн от проспекта. Емисията ще бъде предложена едновременно на борсите в Сао Паоло и Ню Йорк.

При голям интерес към IPO-то е запазено правото на инвеститорите да бъдат продадени още 100 млн. от финансовите инструменти. Към настоящия момент обаче не е сигурно дали това ще се случи, тъй като мнозина оценяват предложения ценови диапазон като прекалено завишен.

IPO-то ще бъде най-голямото в историята на бразилския капиталов пазар. За САЩ пък то е най-голямото след това на Visa, което донесе 19,5 млрд. долара през март 2008 година.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:54 | 02.09.22 г.
fallback