fallback

Бразилското звено на Banco Santander планира IPO за 200 млн. долара

Испанската финансова група ще използва средствата, за да укрепи капиталовата си база и да разшири клоновата си мрежа в Бразилия

15:34 | 04.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Бразилското звено на испанската банка Banco Santander SA планира да привлече 200 млн. долара чрез първично публично предлагане на борсите в Сао Паоло и Ню Йорк. На инвеститорите ще бъдат предложени ценни книжа, които ще се равняват на 55 обикновени или 50 привилегировани акции.

Засега конкретните условия на първичното публично предлагане не са ясни, в това число и кога ще се проведе IPO-то. Banco Santander уточнява единствено, че се надява да привлече 200 млн. долара, които да използва за да укрепи капиталовата си база и да разшири клоновата си мрежа в страната.

Banco Santander SA е третата по големина банка в Испания, а подразделението й в Бразилия има активи за близо 289 млрд. бразилски реала, или 154,8 млрд. щатски долара, към края на юни. За първото полугодие на тази година бразилското звено е генерирало 20% от нетната печалба на цялата финансова група и 53% от печалбата й от дейността в Латинска Америка.

Banco Santander SA разшири своето присъствие в най-голямата икономика в Латинска Америка чрез няколко придобивания в банковия сектор през последните години. Последно бе поглъщането на бразилското звено на холандската финансова група ABN Amro, предаде Ройтерс.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:43 | 03.09.22 г.
fallback