fallback

ДОМ Здраве увеличава капитала си извънборсово*

Компанията не се отказва от публичност

09:58 | 30.06.08 г.

Акционерите на Доброволно осигурителна компания – Здраве АД (ДОМ-Здраве АД) на проведено ОСА на дружеството са овластили Съвета на директорите да извърши извънборсово увеличение на капитала до номинален размер от 20 млн. лв. чрез издаване на нови акции с номинал от 1 лв. всяка и/или облигации (вкл. и конвертируеми).

От компанията уточниха за Investor.bg, че става въпрос за увеличение на капитала на дружеството чрез набиране на допълнително средства като е възможно СД да определи диференцирана емисионна цена за различните видове акционери.

Съветът на директорите на компанията може да извърши увеличението, като вземе конкретно решение за неговия размер, вида и правата по издаваните акции и облигации, съотношението помежду им, както и способа на увеличението. Те ще определят и лицата, които ще могат да придобият акции и/или облигации, броя и емисионната им стойност.

По време на заседанието е взето и решение настоящият капитал на дружеството да се увеличи с 240 000 лв. от печалбата за 2007 г., като остатъкът ще се изразходва за инвестиционни и оперативни цели, както и за постъпления в резерва.

„Настоящото решение не отменя плановете на компанията за излизане на фондовата борса, но на този етап финансовият ни анализ показва, че това би било преждевременен ход от наша страна. С решението си от днес акционерите на ДОМ-Здраве ни дадоха възможност да управляваме по-гъвкаво техните пари съобразно непрекъснато променящата се динамика както на финансовите пазари, така и по отношение на здравното законодателство и реформи”, коментира решенията изпълнителният директор на дружеството Илко Семерджиев.

ДОМ-Здраве бе вписано в регистъра на емитентите към КФН.

Реализираната печалба на ДОМ-Здраве за 2007 е в размер на 394 000 лв.

Сред клиентите на здравния фонд се нареждат холдингът на БТК, „Благоевград БТ”, „Данон-Сердика” АД, „Булгартрансгаз” ЕАД, „AIG Life България" АД, „Загорка” АД, "Мини Марица Изток" ЕАД, "Кремиковци" АД, "ЧЕЗ България" ЕАД, "Горубсо" АД, "Фин Тех Инженеринг" АД, „Ес енд Би Индастриъл Минералс” АД, „Финметалс холдинг” АД, „Лормет – България” ЕООД, ФК "Карол" АД, ОЦК АД, "Горубсо - Мадан" АД, "Интер Пайп" АД, "Микрофонд" ЕАД и други, предимно от сферата на промишлеността.

ДОМ-Здраве има сключени договори на територията на цялата страна с лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, в които работят над 11 000 лекари. Нарастването на мрежата от лечебни заведения на ДОМ-Здраве от началото на 2008 г. спрямо миналата година е 30,18%.

Договори с над 300 аптеки, както и с други помощни организации – медицински и медико-технически лаборатории, има във всички области на България. За дружеството работят и 101 национални медицински консултанта. Фондът разполага с частни медицински центрове, покрива териториално всички области в страната с регионални клонове и медицински координатори.

*Актуализирано към 10,20 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:59 | 11.09.22 г.
fallback