fallback

КФН лицензира АДСИЦ за инвестиции в земеделска земя и управляващо дружество

Надзорът е потвърдил проспекта за публично предлагане на 18 000 000 обикновени акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност 1,10 лев всяка

15:27 | 11.06.08 г.

Комисията за финансов надзор е издала лиценз на Агроенерджи АДСИЦ - София за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел за секюритизация на недвижими имоти, съобщи КФН.

Надзорът е потвърдил проспекта за публично предлагане на 18 000 000 обикновени акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лв.и емисионна стойност 1,10 лев всяка, които ще бъдат издадени от Агроенерджи АДСИЦ, в резултат на първоначално увеличение на капитала на дружеството.

Учредители на компанията са "Вентчър Екуити България" ЕООД с 65% от капитала, институционалният инвеститор договорен фонд "Алфа Индекс Имоти" чрез УД "Алфа Асет Мениджмънт" ЕАД с 30%, Юлиан Белев и Николай Добрилов с по 2,5% всеки. В Съвета на директорите влизат Светослав Божилов – председател на СД, Данаил Каменов – зам.-председател и Паулина Халачева – изпълнителен директор.

„Агроенерджи” АДСИЦ ще бъде специализирано в инвестиции в земеделска земя. То е част от групата на "Вентчър Екуити България" ЕООД, дружество, което е насочило инвестициите си към два основни сектора – земеделие и възобновяеми енергийни източници.

Комисията е издала и лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество на Нюуей Асет Мениджмънт АД - Варна. Дружеството следва в 14-дневен срок да удостовери, че изискуемият капитал по чл.203, ал.1 от ЗППЦК е изцяло внесен.

Учредители на управляващото дружество са шест физически лица, като основните акционери са Пламен Ненков с 80 % от капитала и Христо Тодоров Станев с 9,2 %.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:56 | 12.09.22 г.
fallback