fallback

Банката на Сергей Бубка се готви за IPO в Лондон

Родовид-банк планира да продаде до една четвърт от своите ценни книжа

17:42 | 26.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

Украинската „Родовид-банк”, чийто президент е един от най-изявените спортисти на Украйна и в света Сергей Бубка, ще проведе първично публично предлагане на акции (IPO) в Лондон, съобщава изданието „Кореспондент.net", цитирайки председателя на управителния съвет на банката.

Банката на Бубка планира да продаде до една четвърт от своите ценни книжа, но кога точно ще се проведе IPO-то засега не се съобщава. За да може да се проведе предлагането, първо трябва да завърши започналият одит на банката.

„Родовид-банк” е учредена през 1990 г. Към 1 януари 2008 г. нетните активи на банката възлизат на около 47 млрд. рубли (близо 2 млрд. долара). Още не е обявено официално точно каква част от акциите на банката са пряко притежание на бившия лекоатлет. Информацията ще се наложи да бъде публично обявена при подготовката на отчетните документи за провеждане на IPO-то.

Сергей Бубка е най-успешният състезател по овчарски скок в историята на тази дисциплина и все още държи световния рекорд от 6,14 м. В периода 1983-1997 г. става 6 пъти световен шампион, а през 1988 г. е олимпийски шампион.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:55 | 22.08.22 г.
fallback