fallback

КФН потвърди проспекти на Март България АД и Далия ЕАД

Надзорната ниституция е вписала двете дружества в публичния регистър

11:23 | 06.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

На проведено вчера заседание Комисията за финасов надзор потвърди два проспекта за публично предлагане на акции – на Март България АД и на Далия ЕАД, съобщиха от надзора.

Емисията на Март България АД е в размер на 1 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка. Компанията е вписана в публичния регистър на КФН.

Основната сфера на дейност на Март България е разпространение на предплатени пакети от услуги на опериращите в страната мобилни оператори. От 2006 г. дружеството разработва проект за електронна дистрибуция на ваучери с фиксиран и нефиксиран номинал, т.нар. “top-up service”.

Март България АД е с едностепенна система на управление, като в състава на Съвета на директорите влизат Момчил Аврамов – председател на СД, Петър Табов, зам.-председател на СД и Димитър Манолов – изпълнителен директор.

Основни акционери са Момчил Аврамов, притежаващ 50% от капитала на дружеството и Петър Табов, също с 50%.

Емисията на Далия ЕАД, което също е вписано като публично дружество, възлиза на 400 хил. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

Основната дейност на дружеството е производство и търговия на мебели от масив – модулни шкафове, детайли, плотове и елементи от масив. Дружеството се специализира в две направление – висококачествено попарване и сушене на дървен материал и производство на мебели и детайли от масив.

Едноличен собственик на „Далия” ЕАД е ЕТ „Димов -27 – Христо Христов”.

„Далия” ЕАД е с едностепенна система на управление, като в състава на Съвета на директорите влизат Христо Христов – председател на СД и изпълнителен директор, Петър Дунчев, зам.-председател на СД и Пламен Паришев – член на СД.

От КФН съобщиха още, че е издаден отказ за потвърждение на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на акции на Балкан Проджекти Мениджмънт ЕАД. Основният мотив за отказа е, че дружеството не е отстранило в законоустановения срок от 1 месец констатираните непълноти и несъответствия в представения проспект, уточняват от надзора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:30 | 24.08.22 г.
fallback