fallback

Равен достъп на всички инвеститори до IPO-то на Инвестбанк

Средствата от IPO-то ще бъдат използвани за развитието на клоновата мрежа и усъвършенстване на информационната система, както и за подкрепа на дребния и средния бизнес

14:21 | 26.02.08 г.

Не се предвижда преференциално разпределение на акциите от предстоящото първично публично предлагане (IPO) на Инвестбанк АД между чуждестранни и български инвеститори, както и между професионални (институционални) и непрофесионални инвеститори, съобщиха от банката.
Средствата от IPO-то ще бъдат използвани за развитието на клоновата мрежа и усъвършенстване на информационната система на Инвестбанк АД, както и за подкрепа на дребния и средния бизнес.
Вчера Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспекта на Инвестбанк. Емисията е в размер на 10 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и определена емисионна стойност в ценовия диапазон от 5,90 лв. (минимална емисионна стойност) до 7,20 лв. (максимална емисионна стойност). При успешно IPO капиталът на банката би достигнал 80 млн. лв., разпределен в същия брой акции.
ТБ Инвестбанк АД е дъщерно дружество от холдинговата структура на „Феста Холдинг” АД, което е основен акционер, притежаващ 70,10% от капитала на банката.
Основните сфери на дейност на банката са операции, свързани с управление на активи, които включват корпоративно банкиране и банкиране на дребно и операции, свързани с управление на пасиви – депозити, касово обслужване, дебитни и кредитни карти.
Активите на банката в края на 2005 г. са 320 млн. лв., в края на 2006 г. – 530 млн. лв. и в края на 2007 г. – 1,085 млрд. лв. Печалбата на банката за 2005 г. е 1 млн. лв., за 2006 г. – 2 млн. лв. и за 2007 г. – 10,2 млн. лв. Към настоящия момент клоновете и офисите на Инвестбанк АД са над 130, покривайки територията на цялата страна.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:16 | 12.09.22 г.
fallback