fallback

КФН потвърди проспекта на Дървообработване ВТ, вписа Агрия Груп Холдинг

Емисията на Дървообработване ВТ е в размер на 1 104 856 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка

16:12 | 20.02.08 г.

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор (КФН) е потвърдила проспекта за първично публично предлагане на емисия акции от “Дървообработване - ВТ” АД, гр. Велико Търново, съобщиха от надзорната институция.
Емисията в размер 1 104 856 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка , ще бъде издадена в резултат на увеличаване капитала на дружеството. Надзорът е вписал дружеството и емисията акции в публичния регистър на КФН.
Основни акционери на Дървообработване ВТ са Атанас Василев, притежаващ 24,89% от капитала, Пиерит ЕООД (свързано с Атанас Василев) с 24,14%, Кетмаш АД притежава 49,03% от капитала. Дружеството се управлява от СД в състав – Алексей Кънчев – председател и Изпълнителен директор, Атанас Василев – Изпълнителен директор, Тодорка Стефанова зам.-председател, Недялко Недялков – член на СД, Сергей Борисов - член на СД.
КФН е вписало в публичния регистър и Агрия Груп Холдинг АД - Варна, както и емисията акции на дружеството. Същата е в размер на 6 800 000 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка и представлява съдебнорегистрирания капитал на дружеството.
Определената от водещия мениджър на емисията Обединена Българска Банка АД и емитента Агрия Груп Холдинг АД цена на пласиране на акциите от увеличението на капитала бе в размер на 9,04 лв. на акция. Набраните средства от публичното предлагане, които са постъпили в Агрия Груп Холдинг АД са 15,368 млн. лв.
Акциите на дружеството, които ще се търгуват свободно на Българската фондова борса (free-float), ще са 25% от капитала. Очаква се акциите на Агрия Груп Холдинг АД да бъдат приети за търговия на Българска Фондова Борса - София в началото на месец март 2008 година.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:19 | 12.09.22 г.
fallback