fallback

Търговията с акциите на Спарки АД ще стартира на 21 февруари

Поръчки за участие в SPO-то ще се приемат на 19 февруари, а на 20 февруари ще бъдат обявени резултатите от подписката

14:14 | 15.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

От 21 февруари (четвъртък) ще стартира вторичната търговия с акциите на русенското предприятие Спарки АД, съобщи БФБ-София. Присвоеният борсов код е SPARKY.

Както бе обявено от компанията по-рано този месец, поръчки за участие в SPO-то ще се приемат на 19 февруари, а на 20 февруари ще бъдат обявени резултатите от подписката. Ще бъдат предложени 300 хил. акции, или 10% от капитала. Определеният ценови коридор за една акция е 45,7 лв. минимум и 55,5 лв. максимум.

60% от емисията е заделена за институциионални инвеститори, а 40% - за останалите. Поръчките ще са без предварително депозиране на сумата за професионалните инвеститори, а за непрофесионалните инвеститори - с предварително депозиране на сумата в банка ДСК. Физическите лица професионални инвеститори, регистрирани от КФН, също ще трябва да депозират предварително средствата по поръчката си.

Дружеството произвежда заварени конструкции (колони, рами, стрели, шарнири, мачти, кофи), селскостопанска техника, пътностроителна техника и транспортна техника и строително монтажни работи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:22 | 28.08.22 г.
fallback