fallback

IPO-то на Херти успешно

Емисионната стойност на акциите в първичното публично предлагане на Херти е 3,10 лв. за брой

16:22 | 28.01.08 г.

Емисионната стойност на акциите в първичното публично предлагане на Херти АД ще е 3,10 лв. за брой, съобщават от компанията. По тази цена ще бъдат класирани всички класирани заявки.
На 25 януари 2008г. приключи процедурата по подаване на заявки за участие в първичното публично предлагане на Херти АД при водещия мениджър Райфайзенбанк (България) EАД.
В съобщението не се споменава колко акции са били заявени. Увеличението е успешно и при записване на една акция. От водещия мениджър не уточниха колко акции са записани. Предстои да се уточни колко са при регистрацията в Централен депозитар.
„Превръщането на компанията в публично дружество ще даде възможност на инвестиционната общност да получава актуална информация за текущото пазарно и финансово състояние на компанията и навременна информация за бъдещи дългосрочни действия и прогнози”, заяви Захари Захариев, главен изпълнителен директор на компанията.
Всички одобрени за записване акции трябва да бъдат платени в срок до 15 ч. на петия ден от съобщаване на емисионната стойност, а именно до 4 февруари 2008г.
Наскоро IPO-то на Меком АД стана първото с удължен срок на подписката. При него минимумът за успех на емисията е записването на 10 млн. акции.

Свързани компании:

Херти АД(HERT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:44 | 07.09.22 г.
fallback