fallback

Херти очаква интерес от страна на инвеститорите

Управителният орган на Херти следи внимателно ситуацията на световните финансови пазари и отражението й върху търговията на Българска фондова борса

17:18 | 24.01.08 г.

Ръководството на Херти АД счита, че през следващите месеци компанията ще получи адекватна пазарна оценка чрез превръщането й в публично дружество, гласи прессъобщение на дружеството.
Управителният орган на Херти АД следи внимателно ситуацията на световните финансови пазари и отражението й върху търговията на Българска фондова борса.
 
Първичното публично предлагане на акции на Херти ще се състои на 25 януари 2008 г., след което съветът на директорите на дружеството възнамерява да продължи да работи за изпълнение на целите си в инвестиционната програма на компанията.
Резултатите от IPO-то на Херти, което ще се проведе по метода „букбилдинг”, ще бъдат обявени на 28 януари. Емисията, която ще бъде предложена за продажба е в размер на 3 милиона нови акции от капитала на Херти АД с номинална стойност 1 лев и минимална емисионна стойност 3,1 лева за акция.
 
Вчера стана ясно, че Меком АД, което също проведе IPO през седмицата, ще удължи срока на подписката за акциите си с 44 дни.
Интервю със Захари Захариев, главен изпълнителен директор на Херти АД

Свързани компании:

Херти АД(HERT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:29 | 27.08.22 г.
fallback