fallback

Меком стана първото IPO с удължаване на срока за подаване на поръчки

Причината е негативното развитие на световните борси, както и ефектът върху българския фондов пазар

16:17 | 23.01.08 г.

Съветът на директорите на Меком АД счита, че на фона на текущото негативно развитие на световните борси и ефекта върху българския фондов пазар, компанията не би била адекватно оценена от потенциалните институционални и индивидуални инвеститори, се казва в съобщение на водещия мениджър по IPO-то - Обединена българска банка.

Във връзка с тази ситуация Съветът на директорите на Меком АД взе решение за удължаване срока на подписката за увеличение на капитала на дружеството с 44 дни, се казва още в съобщението. 

Комисията за финансов надзор е уведомена за взетото от Съвета на директорите решение. Днес бе първоначалният краен срок за подаване на заявки за участие в IPO-то на Меком АД. Капиталът на дружеството ще се увеличи чрез издаване на до 10,68 млн. акции.

Увеличението щеше да бъде успешно при заявки за 10 млн. акции. Минималната емисионна цена е 2,20 лв. В момента дружеството има 53,4 млн. издадени акции. При пълен успех на IPO-то те ще достигнат 64 млн. акции, което при минималната емисионна цена прави капитализация от 140,8 млн. лв.

Водещ мениджър на публичното предлагане е Обединена българска банка АД, а ко-мениджър е ТБ Алианц – България АД. В съобщението до медиите не се споменава за колко акции е бил интересът до обявения краен срок днес в 16:00 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:20 | 14.09.22 г.
fallback