fallback

Чуждестранни инвеститори са заявили интерес за IPO-то на Херти

Предвиден е lock-up период от 6 месеца, в който няма да се продават съществуващи акции на досегашните акционери

17:15 | 21.01.08 г.

За момента има заявен интерес от чужбина за участие в първичното публично предлагане (IPO) на Херти АД, съобщиха днес на пресконференция от водещия мениджър на емисията Райфайзенбанк.
На въпрос на Investor.bg дали спадът на борсата ще повлияе на интереса към IPO-то на Херти, Калоян Масларски, началник отдел “Трежъри и Инвестиционно банкиране“ към Райфайзенбак коментира, че ситуацията на БФБ в момента е доста интересна и не може да се пренебрегне, но като цяло се разчита на дългосрочни инвеститори.
Подписката за първичното публично предлагане на Херти ще се проведе в рамките на един ден или на 25 януари. Резултатите ще бъдат обявени на 28 януари, понеделник, а плащането на новите акции ще е в периода 29 януари – 4 февруари.
В IPO-то ще бъдат предложени 3 млн. нови акции и до 1,4 млн. съществуващи акции при минимална емисионна цена 3,1 лв., които са собственост на Майер Експорт Импорт Gmbh Австрия.
Предвиден е lock-up период от 6 месеца, което означава, че няма да бъдат продавани съществуващи акции на досегашните акционери в рамките на половин година след вторичното листване на акциите на дружеството на борсата.
Ако новите 3 млн. акции бъдат записани и платени, то капиталът на Херти ще нарасне до 15 млн. лв.
Набраните средства ще бъдат използвани за увеличаване на производствените мощности, намаляване на себестойността на произведената продукция и увеличаване на производителността.
По думите на Захари Захариев, главен изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Херти АД, очакванията са дружеството да реализира два пъти повече приходи през 2012 г. в сравнение с тези през 2007 г., които са 27,3 млн. лв.
Вижте интервю със Захари Захариев, Главен изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Херти АД, както и отговорите на г-н Захариев на въпроси, зададени от читатели на Investor.bg във форума на сайта
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:24 | 06.09.22 г.
fallback