fallback

КФН не одобри проспекта за вторична търговия на Финанс Инженеринг

КФН издаде лиценз на Зет Пропъртис Инвестмънт Фонд АДСИЦ и вписа в публичния регистър Пи Ар Си АДСИЦ

15:18 | 16.01.08 г.

На свое заседание Комисията за финансов надзор (КФН) отказа да потвърди проспект за допускане до търговия на акции на Финанс Инженеринг АД - Търговище и отказа вписване на дружеството в публичния регистър, съобщи институцията.
Мотив за отказа е наличието в проспекта и приложените към него документи на противоречива, непълна и невярна информация, която би могла да заблуди потенциалните инвеститори.
Констатирано е отсъствие на стабилност във финансовото състояние на дружеството, реализация на загуби и реалната обезценка на активи, което е основание КФН да откаже вписването на дружеството като публично в регистъра.
Същевременно КФН е издаде лиценз на Зет Пропъртис Инвестмънт Фонд АДСИЦ - София за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел за секюритизация на недвижими имоти.
Комисията е потвърдила проспект за публично предлагане на 150 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка, които ще бъдат издадени от Зет Пропъртис Инвестмънт Фонд, в резултат на първоначално увеличение на капитала на дружеството.
Учредители на дружеството са Паскал Дойчев с 55 % и Елана високодоходен фонд АД с 45% от капитала на дружеството. В състава на Съвета на директорите влизат Андон Атанасов, председател на СД, Цветомил Факьов – зам.-председател на СД и Стамат Дойчев – изпълнителен директор.
КФН потвърди и проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия корпоративни облигации, издадени от Елана Фонд за земеделска земя АДСИЦ, гр. София.
Емисията е в размер на 10 000 000 евро, разпределена в 10 000 броя обикновени, корпоративни, безналични, поименни, лихвоносни, свободнопрехвърляеми, неконвертируеми, необезпечени облигации, с номинална стойност 1000 евро всяка. Емисията е с фиксирана лихва в размер на 7% на годишна база. Облигациите са издадени на 03 август 2007 г. и са с падеж на 03 август 2010 г.
В публичния регистър е вписано и Пи Ар Си АДСИЦ - София, както и издадената от него емисия акции. Същата е в размер на 650 000 лева, разпределена в 65 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 10 лева всяка.

Свързани компании:

Пи Ар Си АДСИЦ - права - неофициален пазар(R2PRC)

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:07 | 12.09.22 г.
fallback