fallback

Макс Телеком планира да излезе на борсата до 3-4 месеца

До 3 седмици ще бъде взето решение дали телекомът ще излезе на Българската фондова борса, заяви изпълнителният директор Красимир Стойчев

12:10 | 15.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

До 3 седмици ще бъде взето решение дали Макс Телеком ще излезе на Българската фондова борса, съобщиха от Darik Finance. Целият процес, по думите на изпълнителния директор на компанията Красимир Стойчев, ще отнеме 3 до 4 месеца.

„Основната причина за решението Макс Телеком да стане публична компания е делистването на БТК, в резултат на което на българската борса няма телеком. Това означава, че всеки, който иска да инвестира в сектора на телекомуникациите, ще може да го направи, като закупи акции на Макс Телеком. Моето желание е free-float-ът, който ще пуснем на борсата, да е около 20-25%“, заяви Стойчев.

„Средствата, които планираме да наберем от публичното пледлагане, ще бъдат използвани за по-бързото развитие на нашата мрежа, а също и за евентуално стартиране на четвърти GSM оператор, за който ние се надяваме да получим лиценз от Комисията за регулиране на съобщенията“, каза още изпълнителният директор на телекома.

През октомври Макс Телеком стартира официално WiMAX мрежата си в България. Компанията планира да вложи в разширяване на мрежата и оптимизация на съществуващата инфраструктура още 15 млн. евро през 2008 година.

Планираното покритие до края на 2008 г. е над 90% от населението в България. Към момента мрежата позволява скорост за трансфер на данни от 2 мегабита в секунда, а до края на годината максималната постижима скорост ще бъде до 5 мегабита в секунда. Чрез WiMAX мрежата операторът предлага безжичен интернет достъп, IP-базирани гласови услуги, IPTV (телевизия в реално време през интернет) и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:38 | 23.08.22 г.
fallback