fallback

КФН потвърди проспекта на Зърнени Храни България

Публичното предлагане на 42 696 000 броя акции от дружеството ще бъде осъществено до 14 декември

15:06 | 30.11.07 г.

Комисията за финансов надзор е потвърдила проспект за публично предлагане на 42 696 000 броя акции от Зърнени Храни България АД, съобщи КФН.
Комисията допуска до борсова търговия емисията на дружеството, която е разпределена в 170 785 600 броя акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, представляващи съдебнорегистрирания капитал на дружеството, като същевременно вписва Зърнени Храни България като публично дружество.
Публичното предлагане на 42 696 000 броя акции от Зърнени Храни България ще бъде осъществено до 14 декември. Водещ мениджър на емисията е ЦКБ АД.
Основната сфера на дейност на Зърнени Храни България АД е свързана с пазара на зърно и маслодайни култури, както и производството на растителни масла. Емитентът притежава зърнобази, съоръжения за маслодобив, рафинерия и е в процес на изграждане на инсталация за биодизел.
Основен акционер на дружеството е Химимпорт АД с 53,96% от капитала, а заедно с акциите, притежавани от свързани лица (включително ПОАД ЦКБ Сила АД, ПОАД Съгласие, ЦКБ) – пряко и непряко притежава около 66% от капитала на Зърнени Храни.
Зърнени Храни България е с двустепенна система на управление. Членове на Надзорния съвет са Химимпорт АД, ЦКБ Груп асет мениджмънт АД, Финанс консултинг АД. В управителния съвет влизат Любомир Чакъров, Райна Кузмова, Георги Костов, Чавдар Трифонов, Христо Чираков. Изпълнителни директори на дружеството са Георги Костов и Чавдар Трифонов.

Свързани компании:

Зърнени храни Трейд АД(A31A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:47 | 12.09.22 г.
fallback