fallback

От 5 до 7 декември ще се приемат поръчки за IPO-то на Билборд АД

На 10 декември ще бъдат обявени резултатите и разпределнието на акциите, а плащането ще е до три дена след това

11:37 | 23.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

От 5 до 7 декември ще се приемат поръчки за IPO-то на Билборд АД, съобщиха от водещия мениджър по емисията - ПФБК.

На 10 декември ще бъдат обявени резултатите и разпределнието на акциите, а плащането ще е до три дена след това.

Първичното публично предлагане ще се осъществи по метода букбилдинг, като минималната цена ще е 3 лв. за акция. От ПФБК уточниха, че реалната цена на книжата ще е значително по-висока. 

Емисията, която ще се предложи в IPO-то, е в размер на 1,5 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и минимална емисионна стойност от 3 лв. всяка една. Капиталът на дружеството ще бъде увеличен до 7,5 млн. акции с номинал 1 лв.

Компанията предвижда 47% ръст на консолидираните продажби през 2007 г. до 25 млн. лв.

Билборд АД е компания майка с 6 дружества, върху които упражнява контрол - Дедракс ООД (60% от капитала), ДиПиЕс България ООД (60%), Моушън Артс (51%), Ними Софт ООД (51%), ИнСтор Медия ООД (50%), Дигитал Принт ЕООД (100%).

Основните сфери на дейност на компаниите в групата на емитента са дигитален широкоформатен печат, офсетов печат, изграждане и поддържане на рекламни съоръжения, информационни технологии и професионални решения за дигитален печат, проектиране и изграждане на интегрирани информационни системи за управление в областта на печатарския и рекламния бизнес, както и комплексни решения в областта на външната и интериорната реклама. Най-голям е делът на приходите от широкоформатен печат и офсетов печат.

Акционери на дружеството са Васил Генчев, притежаващ 35% от капитала, Стефан Генчев с 25%, Калин Генчев с 25% и Венета Генчева с 15%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:05 | 28.08.22 г.
fallback