fallback

Газпромбанк планира IPO през есента на 2008 г.

Средствата, които ще бъдат привлечени в хода на IPO, банката може да използва за разширяване на експанзията си

16:46 | 22.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

Газпромбанк (собственост на руския газов гигант Газпром) предвижда да проведе първично публично предлагане (IPO) през есента на 2008 г., предлагайки на фондовата борса между 15 и 20% от своите акции. Това е съобщил зам.-председателят на съвета на директорите на банката Александър Собол, пише вестник Взгляд.
Стратегията за развитие на банката до 2015 г. не изключва и възможността за увеличение на капитала чрез привличане на чужди стратегически инвеститори, е уточнил Собол.
Освен това, в бюджета си за 2008 г. Газпромбанк е заложила около 500 млн. долара за придобиване на по-малки банки на територията на Русия и бившия СССР. Тези средства ще се използват, в случай че се появят подходящи предложения за покупка.
Средствата, които ще бъдат привлечени в хода на IPO, банката може да използва за разширяване на експанзията си, смятат от ръководството й.
Газпромбанк е между трите най-големи банки в Русия. Банката на Газпром е и петата по големина от финансовите институции от Централна и Източна Европа.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:45 | 31.08.22 г.
fallback