fallback

КФН потвърди проспектите на Билборд, Агрия и два нови АДСИЦ-а

Минималната цена на Билборд е 3 лв. за акция, а на Агрия груп холдинг - 9 лв.

16:54 | 13.11.07 г.

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции, издадена от „Билборд” АД, съобщиха от комисията. Емисията е в размер на 1 500 000 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и минимална емисионна стойност от 3 лв. всяка една. Капиталът на дружеството ще бъде увеличен до 7,5 млн. акции с номинал 1 лв.

Компанията предвижда 47% ръст на консолидираните продажби през 2007 г. до 25 млн. лв.

„Билборд” АД е компания майка с 6 дружества, върху които упражнява контрол: „Дедракс” ООД с 60%, „ДиПиЕс България” ООД с 60%, „Моушън Артс” с 51%, „Ними Софт” ООД с 51%, „ИнСтор Медия” ООД с 50%, „Дигитал Принт” ЕООД с 100%.

Основните сфери на дейност на компаниите в групата на емитента са: дигитален широкоформатен печат, офсетов печат, изграждане и поддържане на рекламни съоръжения, информационни технологии и професионални решения за дигитален печат, проектиране и изграждане на интегрирани информационни системи за управление в областта на печатарския и рекламния бизнес, както и комплексни решения в областта на външната и интериорната реклама. Най-голям е делът на приходите от широкоформатен печат и офсетов печат.

Акционери на дружеството са Васил Генчев, притежаващ 35% от капитала, Стефан Генчев с 25%, Калин Генчев с 25% и Венета Генчева с 15%.

Регулаторният орган потвърди и проспект за първично публично предлагане на акции, издадени от „Агрия Груп Холдинг” АД, гр. Варна. Емисията е в размер на 1 700 000 броя безналични, обикновени, поименни, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка и с определен диапазон на емисионна стойност от 9-13 лева за акция. В момента капиталът на дружеството е 5,1 млн. лв., като свободно търгуемите книжа ще достигнат 25%. Предлагането ще се осъществи до края на ноември по методът букбилдинг, съобщиха от водещият мениджър на емисията ОББ.

Дейността на холдинга е насочена в следните направления – агробизнес, преработвателна промишленост, хранително-вкусова промишленост.

Собственият капитал на холдинга към 31.12.2006 г. възлиза на 17,2 млн. лв. По отчетни данни към шестмесечието на 2007 г. холдингът реализира приходи от продажби в размер на 26,468 млн. лв., което представлява 56% от реализираните продажби – 47,366 млн. лв. за цялата 2006 г.

Акционери на холдинга са „Емра” ЕООД - 62 %, „Кристина 92” ЕООД с 26 % и „Гери транс”ООД с 12%.

От КФН обявиха още, че са издали лиценз на “ПИ АР СИ” АДСИЦ, гр. София, да извършва следната дейност като дружество със специална инвестиционна цел: инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти /секюритизация на недвижими имоти/. Потвърден е проспект за публично предлагане на 150 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1 лев всяка, които ще бъдат издадени от “ПИ АР СИ” АДСИЦ, гр. София, в резултат на първично увеличение на капитала на дружеството. В публичния регистър се вписва горепосочената емисия акции, които са в процес на емитиране.

Учредители на дружеството са „Българо-американска кредитна банка” АД с 30% от капитала, Алекси Попов с 22,4%, Райчо Райчев с 18,2%, Ема Бонева с 18,2%, Тодор Рогачев със 7% и Константин Попов с 4,2%. Председател на СД и изпълнителен директор на дружеството е Райчо Райчев.

Основната дейност на дружеството е насочена към пазара на имоти с търговски, административно и жилищно предназначение, в т.ч. изграждане, отдаване под наем и покупко-продажба.

Също на днешното си заседание регулаторният орган издаде лиценз на “ДИТ Пропърти” АДСИЦ, гр. София, да извършва следната дейност като дружество със специална инвестиционна цел: инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти /секюритизация на недвижими имоти/. Потвърден е проспект за публично предлагане на 2 450 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1 лев всяка и емисията се вписва в публичния регистър.

Учредители на дружеството са УД „Капман Асет Мениджмънт”АД с 30% от капитала, „Векс” ЕООД с 39.5%, Ваклин Чандъров с 11.8%, Недялко Чандъров с 2%, Михаил Попов с 4.7%, Александър Петков, Атанас Видев и Георги Георгиев с по 4% от капитала. Дружеството се представлява от изпълнителния член на СД Атанас Видев.

Дружеството предвижда след получаване на лиценз да започне изпълнението на първия си инвестиционен проект – изграждане на селище от затворен тип в един от големите летни курорти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:03 | 13.09.22 г.
fallback