fallback

Акциите на Етропал ще бъдат въведени за търговия от понеделник

След регистрацията на емисията Еврохолд България възнамерява да намали участието си в Етропал чрез продажба на част от притежаваните от него акции

11:34 | 07.11.07 г.

БФБ-София регистрира емисията на Етропал АД - Етрополе на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А”, съобщи борсовата институция.
Датата на въвеждане за търговия на акциите на Етропал е 12 ноември (понеделник), като присвоеният борсов код на емисията е ETR.
Емисията на Етропал е от 5 000 000 акции с номинална стойност 1 лев., а директор за връзки с инвеститорите е Мая Стефанова Иванова.
След регистрирането на емисията за търговия на БФБ-София мажоритарният собственик на дружеството - Еврохолд България АД, възнамерява да намали участието си чрез продажба на част от притежаваните от него акции, но при запазване на мажоритарното си участие в средносрочен план. Към момента Еврохолд България АД притежава 97,31% от капитала на Етропал АД.
Предметът на дейност на дружеството е научно-изследователска, експериментална и развойна дейност в областта на ортопедията и травматологията, производство на ендопртези и имплантанти, специални биокерамични материали и сплави за медицински нужди, специален хирургически инструментариум, остеосинтезни средства, производство на спринцовки за еднократна употреба, хемодиализатори и хемолинии, медицински материали за еднократна употреба.
В структурата на Етропал се включват 7 дъщерни компании - Етропал трейд ООД, Диализен център Етропал ЕООД, Диализа Етропал Алфа ЕООД, Диализа Етропал Бета ЕООД, Диализа Етропал Делта ЕООД, Диализа Етропал Гама ЕООД и Диализа Етропал Сигма ЕООД. През последното тримесечие Етропал АД създаде две смесени дружества - ИБ Медика АД в България и Фибра ООД в Италия, в които компанията е съдружник с италиански партньори.

Свързани компании:

Етропал АД - Етрополе(ETR)

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:57 | 13.09.22 г.
fallback