fallback

КФН потвърди проспектите на ЦБА Асет Мениджмънт и Етропал

Така наскоро потвърдените проспекти за публично предлагане на акции стават четири с тези на Трейс Груп и Хидроизомат

16:21 | 22.10.07 г.

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за първично публично предлагане на акции, издадени от ЦБА Асет Мениджмънт АД, гр. Велико Търново. Емисията е в размер на 3,9 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка и емисионна стойност от 2 лв. всяка. В момента капиталът на дружеството е разпределен в 16.3 млн. акции.

Препоръчителният ценови диапазон ще бъде оповестен от дружеството след срещи с водещите асет мениджъри - УниКредит Булбанк и Сомони Файненшъл Брокеридж , които ще се проведат в началото на следващата седмица. Цената и разпределението на предлаганите акции ще бъдат определени след анализ на обема подадени лимитирани и пазарни поръчки, които впоследствие ще бъдат класирани.

IPO-то ще се смята за успешно при записани 70% от акциите. Ако интересът към книжата надвиши предлагания обем два пъти, основните акционери възнамеряват да продадат и до 780 хил. броя от старите акции.

Съгласно законовите разпоредби и избраните от ЦБА Асет мениджмънт конкретни условия, предлагането на акциите ще е с продължителност 3 дни и ще започне на първия работен ден след изтичане на 7-дневния срок от публикуването в Държавен вестник на съобщението за предлагането.

Основни акционери на дружеството са – Радослав Владев, притежаващ 44,55% от капитала, Красимир Гърдев с 44,55% и Ивайло Маринов с 9,90%. (Вижте интервю с Ивайло Маринов, който е председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЦБА Асет Мениджмънт АД). Емитентът е част от икономическа група в позицията на дружество-майка. Притежава 100% от капитала на следните дружества - ЦБА - Русе ЕООД, ЦБА – Велико Търново ЕООД, ЦБА - Габрово ЕООД.

Основата дейност на дружеството е свързана с проектирането, изграждането и пускането в действие на множество търговски обекти за търговия на дребно – супермаркети, обединени в обща търговска мрежа – ЦБА. Част от дейността на дружеството и дъщерните му дружества включва привличането на съществуващи търговски обекти за продажба на хранителни продукти на дребно чрез т.нар. „асоцииране” за работа в рамките на търговска мрежа ЦБА.

Набраните от емисията средства ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционната дейност на дружеството за разширяване на търговската мрежа, затвърждаване на позицията на лидер в Северен Централен регион и увеличаване на пазарния дял през периода 2007-2009 г.

КФН потвърди и проспект за вторично публично предлагане на акции, издадени от Етропал АД, гр. Етрополе. Емисията е в размер на 5 млн. лв., разпределени в същия брой акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, представляващи съдебнорегистрирания капитал на дружеството.

Етропал АД  произвежда медицински изделия за еднократна употреба. Дружеството е част от икономическата група на Еврохолд България АД, което притежава 93.71% от капитала на Етропал АД. Емитентът има 10 дъщерни дружества, в шест от които има 100% участие.

Така наскоро потвърдените проспекти за публично предлагане на акции стават четири с тези на Трейс Груп и Хидроизомат.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:34 | 09.09.22 г.
fallback