fallback

Енемона ще е основен инвеститор в ТЕЦ на биомаса в Никопол

Проектът е на обща стойност над 70 млн. лева

12:23 | 27.09.07 г.

Енемона АД, в лицето на главния изпълнителен директор на дружеството - инж. Дичко Прокопиев, заместник-изпълнителния директор на Майр – Мелнхоф Никопол АД – Тодор Тодоров и кмета на Община Никопол Дичко Прокопиев, са подписали меморандум за намерения за проектиране и изграждане на топлоелектрическа централа с горивна база отпадъчната маса от земеделието, съобщиха от Енемона.
Проектът е на обща стойност над 70 млн. лева, като Енемона е основен инвеститор в него. В рамките на този проект се предвижда Енемона АД да изгради топлоелектрическа централа на биомаса с мощност 10 MW, която да захранва с топло- и електроенергия бъдещата индустриална зона на град Никопол, а на следващ етап и общински административни сгради.
Очаква се дейностите по изграждането на електроцентралата да стартират през 2008 година.
През 2006 г. Енемона АД реализира първия в страната проект за топлоцентрала на биомаса в гр. Банско с мощност 5 МW.
Дружеството възнамерява да осъществи първично публично предлагане (IPO), като за целта ОСА на Енемона взе решение през април за овластяване на СД да определи точния размер на емисията, с която се увеличава капиталът по реда на ЗППЦК, емисионната стойност на акциите от увеличението, както и метода за провеждане на първичното публично предлагане.
Дружеството отчете нетна консолидирана печалба за полугодието на стойност 3,657 млн. лв. при положителен финансов резултат от 117 хил. лв. година по-рано.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:12 | 14.09.22 г.
fallback