fallback

Енемона с проекти за енергийна ефективност за общо 17 млн. лв.

От началото на 2007 г. Енемона АД изпълнява 15 проекта по енерегийна ефективност като 4 са в промишлеността и 11 са за общински сгради

15:05 | 12.09.07 г.

През тази година Енемона АД ще изпълни 21 проекта за енерегийна ефективност на обща стойност 17 млн. лв., става ясно от съобщение на компанията. От началото на 2007 г. дружеството изпълнява 15 проекта, между които 4 в промишлеността и 11 на общински сгради. Проектите, които в момента се осъществяват от компанията, са на стойност над 7,6 млн. лв. До края на годината предстои да бъдат сключени договори за още 6 проекта на стойност над 9,4 млн. лева.

За цялата минала година компанията има изпълнени 18 ЕСКО договора за общински сгради, общият брой реализирани проекти е над 70, а общата стойност на проектите, изпълнени от дружеството от 2004 г. насам, е над 20 млн. лв.
Енемона АД е българска частна компания, чиято основна дейност е реализация на проекти и инвестиции в областта на конвенционалната и атомна енергетика, екологията, енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници.
За полугодието консолидираната печалба на Енемона възлезе на стойност 3,657 млн. лв. при положителен финансов резултат от 117 хил. лв. година по-рано.
Основният капитал на компанията е 9,779 млн. лв., а собственият на консолидирана основа към края на юни е 15,95 млн. лв. Енемона консолидира отчетите на 9 дружества.
Дружеството възнамерява да осъществи първично публично предлагане (IPO), като за целта ОСА на Енемона взе решение през април за овластяване на СД да определи точния размер на емисията, с която се увеличава капиталът по реда на ЗППЦК, емисионната стойност на акциите от увеличението, както и метода за провеждане на първичното публично предлагане.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:38 | 02.09.22 г.
fallback