fallback

Ексалко-България АД излиза на борсата със SPO, предлагайки 10-15%*

Вероятно предлагането ще се осъществи през декември

14:05 | 11.09.07 г.

Ексалко-България АД планира излизане на борсата чрез вторично публично предлагане (SPO), като същото най-вероятно ще се осъществи през декември, съобщи за Investor.bg Петър Петков, главен счетоводител в компанията.
Намеренията са да бъдат предложени 10-15% от капитала на компанията. В момента основният й капитал е 4 млн. лв., разпределен в 4 млн. акции с номинал 1 лев. До април номинала на акциите е бил 40 лв., а броя акции - 100 000, но дружеството е осъществило сплит, за да предложи на инвеститорите акции с по-нисък номинал. Акциите на дружеството са регистрирани в Централен депозитар. Поемател на емисията е ИП София Интернешънъл Секюритиз.
Ексалко-България АД е търговско дружество с мажоритарен собственик Еxalco Greece S.A. Предметът на дейност на българската компания е търговия със системни алуминиеви профили за дограма, окачени фасади, технологични профили и аксесоари.
Системните профили Ексалко се използват от много производители на алуминиева дограма и окачени фасади. Приложени са в изграждането на редица обекти, сред които Централни хали - София, хотел „Кубан“ - Слънчев бряг и хотел „Принцес“ в София. *Материалът е актуализиран към 15:40 ч.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:13 | 23.08.22 г.
fallback