fallback

PR компанията на Максим Бехар ще излиза на БФБ с IPO през есента

За 2006 г. приходите на компанията са 3 млн. лв., а печалбата след данъчно облагане е 300 хил. лв.

15:54 | 19.02.07 г.

PR компанията на Максим Бехар M3 Communications Group, Inc. ще излезе на БФБ-София през есента, каза за Investor.bg Максим Бахар, основател и изпълнителен директор на дружеството.

Основната цел е да направим компанията по прозрачна за нашите клиенти и по предвидима за управление, уточни Бехар. Все още не е ясна пазарната капитализация, с която дружеството ще излезе на публичното предлагане, като върху този въпрос работят финансовите консултанти от Болкън Кепитал Мениджмънт.

За 2006 г. приходите на компанията са 3 млн. лв., а печалбата след данъчно облагане е 300 хил. лв., поясни Бехар.

 

Консултанти по предстоящото публично предлагане на акции от PR компанията е Правин Банкер, който в миналото бе известен с акционерните си участия в Доверие обединен холдинг и Медика АД. Бизнесменът от индийски произход управлява американския фонд Balkan Fund LLC, който на 24 октомври 2003 г. продаде на Pakano B.V 9,13% от капитала на Доверие обединен холдинг.

Друга известна сделка на Правин Банкер е покупката на 5,05% от капитала на Медика АД, или 17 хил. акции, при цена 18 лв. за акция на търг за продажба на държавния пакет в дружеството на 27 февруари 2002 г.

Максим Бехар, който е журналист, бизнесмен и PR експерт, е председател и на Българския форум на бизнес лидерите и на Българо-полския бизнес клуб. Той е и почетен консул на Сейшелските острови в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:43 | 11.09.22 г.
fallback