fallback

Телетек Груп АД планира IPO в близките 2-3 години

По думите на Валентин Стоицев, съосновател на компанията, пазарният дял на Телетек Груп на вътрешния пазар на охранителни системи е около 30 на сто

13:12 | 18.10.06 г.

Телетек Груп АД, най-голямата българска компания в областта на производството и търговията със системи за сигурност, има намерение в близките 2-3 години да стане публична. Това стана ясно на проведената днес пресконференция по повод официалното обявяване на инвестицията на компанията за дялово инвестиране Global Finance в Телетек Груп.

„Фирмата има всички предпоставки за едно бъдещо успешно излизане на борсата – високи темпове на растеж, лидерски позиции в атрактивен сектор и прозрачно управление“, заяви Валери Петров, генерален директор на Global Finance за България, допълвайки, че листването на Телетек Груп на борсата зависи от нейната готовност и от готовността на самата борса. „Публичността е по-нататъшен етап от развитието на компанията“, заяви от своя страна изпълнителният директор на Телетек Груп Петър Полилеев.

По думите на Валери Петров Global Finance чрез своя фонд „Растеж“ инвестира в Телетек Груп над 1 млн. евро, при което компанията за дялови инвестиране ще придобие значителен дял в последната. Средствата ще се използват за финансиране на дъщерните дружества на компанията според тригодишния план на Телетек Груп за удвояване на производствения капацитет, разширяване на дистрибуцията и инженеринга и отваряне на представителства в съседни страни.

Телетек Груп АД обединява три фирми – Телетек Електроникс АД, чийто предмет на дейност е производството на алармени системи и електроника с 80% износ на продукцията, Силтек инженеринг ЕООД с предмет на дейност сграден инженеринг на комплексни системи за сигурност и цялостни билдингсистеми и Телетек ЕООД, което се занимава с търговия и дистрибуция на системи за сигурност, осветление и електрооборудване за сгради.

По думите на Валентин Стоицев, съосновател на компанията, пазарният дял на Телетек Груп на вътрешния пазар на охранителни системи е около 30 на сто. Средногодишно приходите на групата нарастват с 20%, като за 2005 г. оборотът възлиза на 19 млн. евро.

Продуктите на компанията намират реализация в страните от ЕС като Англия, Франция, Испания, Италия и др., както и в страните от Балканския полуостров и Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:18 | 12.09.22 г.
fallback