fallback

Технически анализ сочи спад на долара до рекордните 1,65 EUR/USD

Зелените пари ще се с 10 на сто до 6 месеца, златото и акциите пък ще вървят нагоре, показва анализ на Zwermann Financial

16:46 | 08.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Доларовият индекс ще отстъпи с още 10 на сто, или дори повече, през следващите шест месеца. В същото време ралито на златото все още има потенциал и може да изведе борсовите индекси още по-нагоре. Това се казва в анализ на Крис Цверман, анализатор в компанията Zwermann Financial, съобщава CNBC.

“По отношение на доларовия индекс виждам като таргет 66 пункта. При това за не много дългосрочен период – бих казал през следващите около шест месеца“, обяви Цверман.

Доларът поевтиня силно през последните седем месеца, като доларовият индекс се смъкна от около 90 пункта в началото на март до около 76 пункта през последните дни. Въпросният индекс отразява движението на зелените пари срещу кошница от шест основни валути.

Очакванията на Цверман са доларът да се срути до ново историческо дъно от 1,65 долара за евро.

„Нищо лошо няма да се случи на САЩ, ако доларът пропадне по този начин, защото това е най-добрият начин за борба с дефлацията“, смята специалистът и добавя, че слабият долар е позитивен за американските износители.

Именно поевтиняването на долара е една от основните причини за поскъпването на златото, което удари нов рекорд при 1 055 долара за тройунция днес. Ценният метал може да окаже сериозна подкрепа за ръст на борсовите индекси, посочва още Цверман.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:35 | 26.08.22 г.
fallback