fallback

Британският търговски дефицит се стабилизира

Износът и вносът на стоки в страната се увеличават с по 900 млн. паунда през юли

12:39 | 09.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Търговският дефицит на Великобритания остана непроменен през юли, след като износът и вносът на стоки в страната едновременно се увеличиха с по 900 млн. паунда през юли.

По този начин отрицателното салдо от търговията със стоки между Великобритания и останалия свят си остана на ниво от 6,5 млрд. паунда, разкриха данните на Националния статистически офис.

Икономистите очакваха търговският дефицит да се свие до 6,3 млрд. паунда през юли. Цените на износа и вноса намаляват едновременно с половин процент в сравнение с предишния месец.

В същото време излишъкът от търговията с услуги се понижава слабо до 4 млрд. паунда през юли спрямо 4,1 млрд. паунда за месеца преди това.

Дефицитът от търговията със страните от Европейския съюз се свива леко до 2,6 млрд. паунда през юли, докато този с останалия свят нараства до 3,9 млрд. паунда.

По-рано днес стана ясно, че икономиката на Великобритания е нараснала с 0,2% за трите месеца до края на август, а потребителското доверие е записало едногодишен връх.

Към 12:30 ч. българско време един британски паунд се разменя срещу 92,46 долара, което прави повишение на курса GBP/USD от 0,2% от началото на днешната валутна сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:38 | 12.09.22 г.
fallback