fallback

Ситуацията в производствения сектор на щата Ню Йорк отново се влоши

Индикаторът New York Empire State се понижава до -9,4 пункта през юни спрямо -4,6 пункта за предишния месец

16:13 | 15.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Условията в производствения сектор на щата Ню Йорк се влошиха през юни по-силно от очакваното, главно поради свиването на продажбите и стоковите запаси на местните компании.

Индикаторът New York Empire State се понижава до -9,4 пункта през юни спрямо -4,6 пункта за предишния месец. Пазарните очаквания бяха за много по-слабо понижение до -4,7 пункта.

Индикаторът New York Empire State обобщава резултатите от проучване на регионалния клон на Федералния резерв в Ню Йорк сред 200 производители от различни индустрии в щата. Той предоставя изглед за състоянието на производствения сектор и за нагласите на мениджърите на местните компании за бъдещото му развитие.

Когато стойността на индекса е под 0, това означава, че условията в производствения сектор се влошават.

В същото време обаче очакванията на бизнеса за икономическите условия през следващите шест месеца се подобряват. Индексът, който следи тази оценка, се повишава до 47,8 пункта през юни, което е най-високата му стойност за последните близо две години.

Изчерпването на складовите запаси на местните компании загатва, че фабриките ще трябва да увеличат своето производство през следващите месеци.

Към 16:00 ч. едно евро се разменя срещу 1,3879 щатски долара. Днес щатската валута напредва с повече от 0,8% спрямо еврото след новината за рекордния спад на заетостта в еврозоната и подкрепата, която руският финансов министър оказа на щатския долар като световна резервна валута.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:39 | 12.09.22 г.
fallback