fallback

NYSE Euronext ще пуска в търговия фючърси върху щатски и европейски индекси

Фючърсните контракти, които NYSE Euronext ще пусне в търговия през третото тримесечие, ще са свързани с индекса MSCI в САЩ, с европейските стокови пазари и с индексите, които следят пазарите в Бразилия, Русия, Индия и Китай

15:40 | 27.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовият оператор NYSE Euronext ще пусне в търговия през третото тримесечие на 2009 г. фючърси на фондови индекси от САЩ и Европа, съобщава Wall Street Journal.

Фючърсните контракти, които NYSE Euronext ще продава, ще са базирани върху индексите MSCI за САЩ и Европа, както и с индексите, които следят фондовите пазари в Бразилия, Русия, Индия и Китай.

Към момента над 90% от търговията с борсови фючърси в САЩ се контролира от CME Group, която управлява Чикагската стокова борса. CME предлага на клиентите си два пакета финансови инструменти, свързани с индекса MSCI.

По данни на Futures Industry Association обемът на световната търговия на деривати е нараснал с 14 на сто през 2008 г.

През септември миналата година NYSE Euronext създаде компанията NYSE Liffe U.S, която се занимава с търговия на фючърсни контракти върху злато и сребро. В момента нейният дял на пазара на контракти върху златото е под 10%. Предполага се, че именно тази компания ще се занимава и с търговията с фючърси върху индекси.

NYSE Euronext управлява Нюйоркската фондова борса, редом с паневропейската борса Euronext.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:57 | 26.08.22 г.
fallback