fallback

Карол предлага търговия със 7 500 инструмента от 6 континента

Освен стандартните валута и ДЗР върху акции и индекси се предлага и търговия с продукти като пшеница, какао, кафе, въглеродни емисии и други

16:28 | 04.12.08 г.

Карол АД стартира платформа за търговия с валута, чужди индекси, акции и правителствени облигации, както и със суровини като пшеница, въглеродни емисии, мед, злато, портокалов сок, кафе, какао и други, заяви Мирослав Запорожанов брокер международни пазари в Карол АД.

Карол Дилинг е продукт в партньорство с CMC Market и предлага 7 500 инструмента от 6-те континента без Антарктида, включително Африка, Азия, Австралия, Северна Америка, Европа и Южна Америка.

Предлагат се договори за разлика върху основните индекси в САЩ, Индия, Корея, Франция, Германия, Япония, Хонконг, Южна Африка, Сингапур и други.

Липсват комисиони при договори за разлика (ДЗР) върху индекси. Маржинът е 1% за всички индекси, или ниво на ливъридж от 100 пъти.

Предлагат се и договори за разлика върху секторни индекси, като недвижими имоти, банкови, индустриални, технологични и други сектори по страни. При ДЗР върху секторни индекси има комисиона от 0,1% без минимален праг, тоест комисионата може да е и 0,01 цента. Секторни индекси са подходящи за хеджиране на портфейли, уточни Мирослав Запорожанов. Маржин изискването отново е 1%.

Карол предлага и договори за разлика върху индекси на волатилността, фючърси върху акции и валути, както и ДЗР върху парични инструменти, като краткосрочни и дългосрочни държавни облигации в Азия, Великобритания, САЩ и Европа, както и евродоларови депозитни сертификати.

Предлагаме най-широкия достъп до търговия със стоки в България, уточни Запорожанов. Това са земеделски стоки (пшеница, царевица, ориз, соя и др.), петрол, енергийни (природен газ и въглеродни емисии), метали (мед, паладий, платина, злато и сребро), растения (дървесина, памук), портокалов сок, кафе, кака, захар.

Тук маржин изискването е 3%, без комисиона. Карол предлага малки контракти, което улеснява по малките инвеститори. Услугата е подходяща за хеджиране на производители и търговци.

Предлагат се и най-широко търгуваните инструменти – договори за разлика върху акции. Тук комисионата е 0,1%, а маржинът е между 5% и 20% по избор. Предлага се и търговия с по-нисък ливъридж.

При валутната търговия се предлагат над 80 валутни двойки на спот, фючърс и форуърд. Маржинът започва от 1%. Минималният лот е 1000 единици, като може да бъде и цифра, която не е кратна на 1000, например 1571 или 2345 единици.

Екстрите към платформата са мобилна версия за търговия през GSM или PAD. Предлагат се 4 нива на маржин 5%, 10%, 15% и 20%, с цел да се предпазят клиенти от високата волатилност на пазарите.

Платформата предоставя професионални графики и средства за анализ. Предлага и новини в реално време, анализи и преглед на дълбочината на пазара на акции, където това е разрешено.

Промоцията за всички новооткрити до 31 декември 2008 г. сметки с над 500 евро или долара е да бъдат захранени с още 100 единици от съответната валута. Бонусът може да бъде реално изтеглен най-рано през февруари при изтъргувани поне 100 000 долара.

Платформата има демо версия, която се активира след e-mail до Карол АД. Захранването на сметката към Карол Дилинг е възможно и чрез вътрешен трансфер от сметката за търговия на БФБ-София в Карол АД. Платформата Карол Дилинг не позволява търговия с акции на БФБ-София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:04 | 06.09.22 г.
fallback