fallback

33-годишен варненец спечели форекс игра с 900% доходност

Агресивна стратегия и комбинация между фундаментален и технически анализ стоят в основата на победата

15:13 | 16.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Варненецът Мартин Баръмов спечели организираната от STS-Finance форекс игра Best Trader 2007, успявайки да постигне доходност от над 900 процента. Това му донесе награда в размер на 5 000 лв.

В играта са взели участие над 300 души, разполагащи с реални сметки при посредника, като всяко лице е имало възможност да оперира с една-единствена сметка, която в началото на играта е била заредена със сума от 20 000 долара. Наградният фонд беше в размер на 10 000 лв., разделен в парични награди и финансови активи.

Печелившата стратегия на Мартин Баръмов, която е довела до крайно салдо в размер на 205 971,60 долара, включва комбинация от технически и фундаментален анализ. Според победителя съвместното използване на двата типа анализ е ключът към успеха, тъй като нито един от тях сам по себе си не може да бъде напълно показателен за моментната ситуация.

Любимата двойка на Мартин, която му е донесла и най-големи печалби, е евро/йена, макар той да не изпитва симпатии към нито една от двете валути. Стратегията, която е била използвана, по думите на печелившия е била доста рискова, като на моменти рискът е бил прекалено висок и неоправдан.

На второ място в играта се класира Николай Минев от Бургас, който е постигнал доходност в размер на 190 на сто. Призовата тройка се допълва от Василий Стаменков от Перник, който е умножил първоначалните 20 000 долара с 80 на сто. Наградите за двамата са съответно 3 000 и 2 000 лв. под формата на ценни книжа.

Организаторите на играта заявиха, че надпреварите от този тип ще продължат и занапред, тъй като чрез тях могат да бъдат видени чуждите стратегии, което води до повишаване на нивото на търгуващите с валути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:34 | 09.09.22 г.
fallback