fallback

Carry trade сделките отслабват в резултат на новините от САЩ

Високодоходните валути се търгуват без особени изменения, еврото с ръст спрямо долара

14:06 | 28.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Високодоходните валути се търгуват без особено резки движения в курсовете си. По-рано през деня те регистрираха спад, който се дължеше на понижението на водещите борсови индекси. В основните борсови центрове индексите се търгуват „на червено“, главно заради публикуваните вчера резултати за продажбите на жилища в САЩ.

След спада на борсите в САЩ и Азия, през днешния ден и в Европа преобладават „бичите“ настроения. Освен данните за американските имоти върху пазара оказват влияние и новините около финансовите организации, притежаващи големи експозиции от високорискови ипотеки. Вчера ипотечната криза взе жертва на европейския финансов пазар, като принуди собствениците на немската банка Sachsen LB да я продадат, за да не бъде обявена в несъстоятелност.

Случващото се на борсите се отразява и на валутната търговия. В настоящите условия carry trade сделките намаляват значително, защото залагащите на тях се опасяват от степента на риска и са с повишено внимание относно новините около ипотечните фондове и банките.

Сутринта курсът на новозеландския долар спрямо щатската валута беше 0,7057 NZD/USD, като впоследствие „кивито“ възвърна позициите си и към момента кросът на двете валути е 0,7128 NZD/USD. „Австралиеца“ също отстъпи сутринта до курс 0,8207 AUD/USD, но към 13:50 един австралийски долар вече струва 0,8272 щатски долара.

Към момента еврото бележи стабилен ръст спрямо долара. Курсът на европейската валута се повиши от 1,3624 EUR/USD в 8:00 българско време до 1,3680 EUR/USD към момента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:30 | 06.09.22 г.
fallback