fallback

Индексът Empire State за август по-висок от очакванията

Индексът отчете ръст над 25 пункта през август - очакванията за развитието на бизнес условията в Ню Йорк са позитивни

16:09 | 15.08.07 г.

Индексът Empire State, измерващ бизнес условията в Ню Йорк, отчете стойности от 25,1 пункта през август, съобщиха от клона на Федералния резерв в Ню Йорк. Консенсусната прогноза, преди данните да излязат, бе индексът да отчете спад до 18 пункта. През юли индексът отчете 26,5 пункта.
Индексът Empire State се изчислява чрез проучване от клона на федералния резерв в Ню Йорк. Изпълнителните директори на компаниите в производствения сектор отговарят на въпроси, свързани с техните очаквания за бизнес условията в бъдеще. Стойностите на индекса се получават, като от положително настроените мениджъри се извади броят на отрицателно настроените. Така положителен резултат е показателен за очаквания за развитие на икономиката, а отрицателен – за свиване.
Възходяща тенденция на индекса обикновено има положителен ефект върху валутата на страната.
Въпреки по-добрите данни от очакваните доларът не се повиши значително и по-скоро се задържа стабилен спрямо основните валути след излизането на данните в 15:30 часа българско време. Като цяло обаче възходящата тенденция на американската валута се запазва и днес.
Към момента EUR/USD се търгува на 1,3473. В началото на търговията кросът беше 1,3534.
Кабелът се котира на 1,9873 долара за паунд, или с около 100-на пипса по-ниско от стойността му тази сутрин – 1,9971 долара за паунд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:16 | 02.09.22 г.
fallback