fallback

Потребителското доверие в Германия положително и през май

Добрите данни от еврозоната днес обаче не спряха еврото от леко поевтиняване спрямо долара

14:18 | 26.04.07 г.

Индексът на потребителското доверие в Германия, измерван от Gfk, показа ръст за месец май до 5,5 пункта. За април индексът отчете стойност от 4,4, като консенсусната прогноза за май бе стойностите да не надвишат 4,5.

Продажбите на едро за март в Германия са регистрирали ръст от 2 на сто, след като през февруари се понижиха с 0,4 процента.

Индексът на вносните цени в Германия за март също отчете ръст. Цените на вносните продукти са се повишили с 0,6 на сто или с 0,1 процентни пункта повече от февруари. Консенсусната прогноза бе увеличението да бъде не по-голямо от 0,5 на сто.

Данните за инфлационни напрежения обикновено са положителни за валутата на страната, тъй като могат да накарат централната банка да увеличи лихвените проценти с цел да „охлади“ инфлацията. Такъв е и ефектът от добрите икономически данни.

Бизнес доверието във Франция за април също е било по-високо в сравнение с това през март. Новата стойност на показателя, измерващ настроенията на бизнеса, е 111 за април, докато за март бе 109.

Добрите данни от еврозоната днес обаче не спряха еврото от леко поевтиняване спрямо долара въпреки липсата на важни данни от САЩ до момента. След като единната валута стигна ключовата съпротива 1,3663 спрямо долара, еврото започна да пада и към момента се търгува на 1,3611. От началото на търговската сесия еврото се повиши спрямо йената с около 60 пипса, като към момента се търгува на 162,40.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:28 | 10.09.22 г.
fallback