fallback

Продажбите на дребно в Канада по-високи от очакванията

Канадската валута продължи своето рали след като стана ясно, че резултатите от миналия месец са ревизирани

17:08 | 20.04.07 г.

Продажбите на дребно в Канада за месец март нараснаха с 0,1 на сто. Прогнозите на експерти бяха за спад от 0,2 на сто за изминалия месец.

Още по-значителен бе ръстът при основните продажби на дребно, изключващи продажбите на автомобили, които нараснаха с 1 на сто, като прогнозите на експерти бяха за ръст само от 0,4 на сто. Продажбите на дребно без автомобили се считат за по-добър индикатор на потреблението, тъй като волатилният характер на автомобилния пазар може да „изкривява“ данните.

Канадският долар се повиши спрямо йената до 105,74 йени за долар. USD/CAD стигна до 1,2238 днес. Кросът на еврото с канадската валута също отчете значително понижение и към момента EUR/CAD се търгува на 1,5289.

Канадската валута продължи своето рали, след като стана ясно, че резултатите от миналия месец бяха ревизирани. Така за февруари продажбите на дребно са регистрирали спад не от 0,2 на сто, а от 0,4 на сто, докато тези, изключващи автомобилите, за месец февруари са нараснали не с 0,3 на сто, какъвто бе старият резултат, а само с 0,2%. Така днешните позитивна информация за канадската икономика усили тежестта си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:53 | 10.09.22 г.
fallback