fallback

Грийнспан изрази страхове за възможна рецесия в Америка

Бившият президент на Федералния резерв на САЩ съобщи, че рецесия в американската икономика е възможна, но не е много вероятна

18:01 | 01.03.07 г.

Алън Грийнспан. Снимка: БГНЕС

Бившият президент на Федералния резерв на САЩ Алън Грийнспан съобщи, че рецесия в американската икономика е възможна, но не е много вероятна.

Грийнспан, цитиран от Bloomberg.com, изрази страхове, свързани с бързо намаляващите складови наличности на големите компании в страната: „До края на годината има възможност, но е малко вероятно, САЩ да изпадне в рецесия“ цитираха бившия икономист номер 1 участници в икономическа конференция в Япония.

Част от страховете на Грийнспан бяха свързани и с проблеми в пазара с недвижимо имущество и по-конкретно пазара на домове.

Коментарите на Грийнспан контрастираха с позитивните отзиви на сегашния шеф на Федералния резерв Бен Бернанке, който вчера потвърди, че американската икономика работи добре.

Изказването на Грийнспан идва, след като във вторник американският фондов пазар мина през най-слабата си фаза от 2001 година насам, след като значителна разпродажба на фондовата борса в Китай породи страхове за неоправдано високи цени на активите в САЩ, коментира CNBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:48 | 08.09.22 г.
fallback