fallback

Доларът се търгува в тесни граници преди решението за лихвите

Китайският юан регистира нов максимум от 7,9958 за един долар на регулирания междубанков пазар днес, след като вчера затвори на ниво от 7,9977

12:17 | 29.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Щатският долар се търгува в сравнително тесни граници спрямо основните валути днес, в очакване на решението на Федералния резерв на САЩ относно лихвения процент.

Прогнозите на анализаторите са за повишение от 25 базисни пункта до ниво от 5,25%. Според дилъри, на пресконференцията след заседанието председателят на Фед Бен Бернанке ще остави възможност за ново повишение на лихвите през август. Преди решението на централната банка днес ще бъдат публикувани финалните данни за брутния вътрешен продект (БВП) на САЩ за първото тримесечие. Очакванията са за ревизия на ръста до 5,6% спрямо предварително обявените 5,3% на годишна база.

По-рано през деня бяха обявени данните за индустриалното производство в Япония за месец май, което бележи спад от 1%. Цифрата значително надвишава прогнозираното понижение от 0,1%, но въпреки това йената остана стабилна спрямо щатския долар на нива около 116,50.

Безработицата в Германия за юни регистрира трето поредно месечно понижение до ниво от 10,9%. Към момента курсът на еврото спрямо зелената валута е на ниво от 1,2540.

Китайският юан регистира нов максимум от 7,9958 за един долар на регулирания междубанков пазар днес, след като вчера затвори на ниво от 7,9977. Според данни на китайското статистическо бюро, публикувани по-рано днес, ръстът на БВП за първото полугодие на 2006 година ще остане двуцифрен. За първите три месеца на годината икономиката на Китай отбеляза ръст от 10,3% на годишна база.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:50 | 19.08.22 г.
fallback